Anders matchades mot traineetjänst – vann resa

På Futurestars.se kan du nu göra ett kunskapstest för att matchas mot drömjobbet och dessutom tävla om en dator från HP.  Vi tog ett snack med en av förra omgångens finalister i Future Stars för att ta reda på hur han upplevde jobbmatchningen.
 
Anders Smith är 26 år och har läst på Handelshögskolan i Göteborg. I våras var han en av tre personer som vann Scanias casetävling i Future Stars-finalen och i höst gör han sin traineetjänst på Scanias marknadsavdelning.

Du gör nu din trainee på Scania och i somras var du och de andra finalisterna på studiebesök hos Scania i Tyskland. Hur var det?

– Det var intressant att träffa seniora medarbetare och chefer på Scania nere i Tyskland. Någonstans i början av sin karriär gick de igenom samma saker som jag gör nu i höst. Jag fick med mig bra råd och tips och allmänna reflektioner, det var det bästa med besöket.

Vad innebär en sådan här tävling för karriären tror du?

– Jag tror att alla möjligheter till att träffa folk, nätverka och sätta sin skicklighet på prov är ovärderliga för karriären. Ett arrangemang som Future Stars med professionella arrangörer och företag som satsar mycket på eventet har potential att bli något riktigt positivt för karriären.
 

Söka jobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Söka jobb

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Johanna Wadsten, rekryterare på Studentwork, avslöjar vad som imponerar på henne på jobbet.

Glada medarbetare  lockar fler

Glada medarbetare lockar fler

När konkurrensen om talangerna hårdnar blir det viktigt för företag att vara tydliga med sitt varumärke. Nu satsar allt fler företag på employer branding.

Här finns jobben du kan få direkt

Här finns jobben du kan få direkt

Är gymnasiet äntligen avklarat? 13 års pluggande förbi? Alla längtar inte efter tjocka kompendier och tentaångest så fort studentmössan är kastad.

Så hittar du jobben som inte syns på Platsbanken

Så hittar du jobben som inte syns på Platsbanken

Letar du nytt jobb efter semestern? Arbetsförmedlingens Platsbanken har en del lediga tjänster. Men långt ifrån alla.

Fler artiklar inom Söka jobb