2000 ville ha jobbet som strandtestare

Många nappade när tidningen Amelia sökte en bloggare att skicka ut och testa stränder i fyra olika världsdelar med början i sommar. Annonsen, som bland annat låg ute på Platsbanken för ett par veckor sedan, drog in 2000 ansökningar, som nu har sållats av redaktionen. På fredagen meddelas vem som får åka.

– Vi har fått in ansökningar från allt från fyrabarnsmammor som vill komma ifrån ett tag till mer rutinerade backbackers som bloggat i många år säger Amelias chefredaktör Åsa Lundegård.

Bland de 2000 sökanden var flera från utlandet och kampanjen har uppmärksammats i medier i hela världen – från Quatar till Kina. Ett tyskt tv-team ska följa med på resan.

Ett av kriterierna i annonsen var "kapacitet att vila/göra ingenting under långa perioder". I uppdraget ingår också "mottagande av helkroppsmassage, drinkprovning, snorkeldykning samt bokläsning".

Under fyra veckor ska den som får jobbet hinna besöka stränder i Korsika, området runt Kapstaden, Sydafrika och i Asien. Samtidigt ska erfarenheterna dokumenteras i en blogg på Amelias hemsida.

Vad man får för besväret? Förutom gratis boende och behandlingar – 35 000 kronor i månaden.

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

Salong betong-Danne: ”Jag lever i ett konstant misslyckande”

Salong betong-Danne: ”Jag lever i ett konstant misslyckande”

I Metrojobbs Misslyckandepodden berättar Daniel Beijner om resan med Salong Betong och varför han aldrig känner sig framgångsrik.

Kapten Röd kämpade för att nå drömjobbet:

Kapten Röd kämpade för att nå drömjobbet: "Du måste vara din egen eldsjäl"

Innan kändisarna blev kändisar hade de helt vanliga jobb. I Metrojobbs nya serie "Mitt nya jobb" berättar de om sina erfarenheter.

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

IT-branschens snabba utverklinginnebär att det snabbt växer fram nya yrkesroller på arbetsmarknaden och bristen på rätt kompetens blir stor.

Fler artiklar inom Nyheter