Fysioterapeuten Björn Strömbäck är en av de anställda som trivs på Stora Sköndal.
Fysioterapeuten Björn Strömbäck är en av de anställda som trivs på Stora Sköndal.
Foto: Kristofer Hedlund

Här får du ett sommarjobb som gör skillnad

På Stora Sköndal arbetar man med fokus på vård och omsorg i en vacker miljö utanför Stockholm. Nu söker de 30 sommarvikarier, bland annat undersköterskor och fysioterapeuter. 

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN STORA SKÖNDAL. 

Stora Sköndal i Stockholm är en stiftelse som bland annat jobbar med stöd, vård och omsorg. På området finns ett äldreboende som heter Kyrkbyn. Där jobbar Jenny Sandström som undersköterska sedan ett och ett halvt år tillbaka. Hon pratar om lagarbetet och kanske främst tiden de anställda får att göra ett bra jobb som de stora anledningarna till att hon trivs så bra. Det och naturen.

– Vi är ett fantastiskt team här som hjälper varandra oavsett vilken avdelning man tillhör. Till skillnad från stressiga arbetsförhållanden man hör om inom äldrevården får vi verkligen den extra tiden att ge det lilla extra till våra boenden. Det är härligt att kunna mjukstarta dagen i den fina naturen som är här och hinna ge alla den uppmärksamheten de behöver, säger hon.

Är som en liten familj

Med en stor omtanke både för varandra inom personalen och för de boende på äldreboendet har de en speciell gemenskap på Kyrkbyn.

– Det kanske låter fånigt men det är som en liten familj vi har här. Dessutom bollar vi idéer och har man ett förslag på förändring så får man chansen att testa. Det gör jobbet väldigt roligt, säger Jenny Sandström.

På området finns också en neurologisk rehabiliteringsklinik som bedriver heldygns- och dagrehabilitering. Heldygnsrehabiliteringen fungerar som en sluss mellan sjukhuset och det normala livet om man exempelvis fått en stroke eller försämrats i sin Parkinson eller MS.

– Det finns många anledningar till att man kommer till vår avdelning. Men har du till exempel genomgått en hjärntumöroperation kan du behöva mer tid och stöd i din rehabilitering för att klara din vardag inför utskrivning till hemmiljön. Jag är fysioterapeut, men det finns också arbetsterapeuter, kuratorer, logopeder, sjuksköterskor och massa andra kunniga människor som jobbar på avdelningen. Med komplexa patientgrupper är just helheten väldigt viktig, säger Björn Strömbäck, som jobbat på Stora Sköndal i fem år.

Behandling som ger resultat

Som fysioterapeut bedömer Björn Strömbäck rörelseförmåga och motorik för att kunna lägga upp träningen för varje patient på en passande nivå. Han menar att uppgifter som inte är övermäktiga men ändå utmanande är nyckeln till en bra rehabilitering.

– Det känns verkligen meningsfullt när du får se nyttan behandlingen gör för våra patienter, säger han.

All rehabilitering hos Stora Sköndal är individuell till innehåll, intensitet och längd.

Sommarjobb och säsongsjobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Sommarjobb och säsongsjobb

3 personer berättar: Det här är det bästa med att säsongsarbeta

3 personer berättar: Det här är det bästa med att säsongsarbeta

Att kunna kombinera jobb med plugg eller jobb med nöje är en dröm för många. Såhär har tre personer löst det.

Säsongaren Robin, 27, tipsar: ”Så får du jobb utomlands”

Säsongaren Robin, 27, tipsar: ”Så får du jobb utomlands”

Är du sugen på att dra till varmare breddgrader och jobba? Just nu är rekryteringen för säsongsjobben i vår och sommar i full gång.

Hela listan: Lönen för sommarjobb för unga

Hela listan: Lönen för sommarjobb för unga

En Smålandskommun betalar bara 30 kronor i timmen, en annan nästan fyra gånger så mycket. ALLA KOMMUNALA SOMMARLÖNER

Fler jobb att söka i sommar än förra året

Fler jobb att söka i sommar än förra året

Nu är det hög tid att ordna sommarjobbet. I år finns det 1 400 fler jobb att söka än i fjol, enligt Arbetsförmedlingen.

Fler artiklar inom Sommarjobb och säsongsjobb